Utazna!? Nincs kire bízni szobanövényeit!?

Szobanövény automata öntözés

Állandó gondot okoz, hogy kit kérjen meg nyaraláskor otthon hagyott növényei öntözésére? Vajon nem fogja túlöntözni vagy kevés vizet adni nekik?

Itt a megoldás, ha Önt is otthonához láncolják terasz- és szobanövényei!

Alakítsa ki növényei automata öntözését azok vízigényeinek megfelelően. Az öntözés időzítéséhez csak egy csapra szerelhető öntözésvezérlőre van szükség. Az automatika 2db AA ceruzaelemmel működik, beállíthatjuk rajta, hogy mikor, milyen időközönként és mennyi ideig öntözzön.

Kis intenzitású öntözésről lévén szó, a vezérlő után felszerelendő egy nyomáscsökkentő (közvetlenül csatlakoztatható), ami biztosítja a folyamatos egyenletes alacsony nyomást. A nyomásszabályozó után jöhet egy csatlakozó idom, ami elindít egy 20mm átmérőjű LPE csövet. A cső végére végdugót kell szerelni. Az LPE csövet egy 3mm-es fúrószárral (sima fém fúró) fúrjuk meg annyi helyen, amennyi növényt szeretnénk öntözni, majd a furatokba mikro idomokat (4mm menet-menet toldó idom) pattintunk. A mikro idomhoz tetszőleges hosszúságú mikrocsövet (4x7mm kapillárcső / spagetticső) illesztünk, a cső másik végére pedig csepegtetőgombát szerelünk.

A csepegtetőtest által kijuttatott víz lehet 2, 4 vagy 8 liter/óra is. De kapható állítható csepegtető is, ezek vízfogyasztása 0-6, 0-40 vagy 0-70 liter/óra. Nulla, azaz akár teljesen el is zárható.

Az így kialakított csővezeték két oldalán végigrakhatjuk növényeinket, melyek a csapra szerelhető időzítőnek- és a csepegtető idomok változatosságának köszönhetően mindig akkor- és annyi vizet fognak kapni, amikor- és amennyire szükségük van.

Jó utat és kellemes nyaralást kívánunk!