A homokleválasztó ciklont homokoló fúrt kutakhoz használjuk. Segítségével kiszűrhetjük a szivattyú által felszínre hozott szilárd halmazállapotú szennyeződéseket. Rozsdamentes, saválló anyagú, akár 6bár nyomásra is alkalmazható. A hidrociklon henger alakú, három szintén rozsdamentes lábon áll, mely szükség esetén szilárd talajra lerögzíthető.

   Működési elve: a centrifugális erőt kihasználva szűri ki a vízben lévő homokszemcséket. A víz a homokleválasztóba az oldalára merőlegesen hegesztett menetes csonkon keresztül érkezik. A szivattyú által folyamatosan szállított víz hatására a folyadék elkezd centrifugálisan forogni a hengerben, minek hatására a homokszemcsék kicsapódnak a henger falára, majd leülepednek annak aljára.

   A víz a ciklon tetejére függőlegesen hegesztett menetes csatlakozáson keresztül távozik a homokleválasztóból. A kilépő csonk a ciklon tengelyének felső harmadától indul ki, ahol a leginkább megszűrt víz van. A centrifugális erő kialakulását a ciklonba külön beépített terelőlemez segíti.

   Az alsó menetcsonk a hidrociklonban felhalmozódott szennyeződés leeresztésére szolgál. A homokleválasztó tetejére átlósan hegesztett menetrészt a ciklon légtelenítésére használjuk.

Fontos

A ciklon mindig légmentes legyen, mert csak így szűri ki a szilárd szennyeződéseket. A biztos működéshez használjunk automata légtelenítő szelepet.

A homokleválasztót önfelszívó szivattyú használata esetén a nyomó oldalára szerelje be.

A homok, szennyeződés leürítését szükség szerint sajátkezűleg végezze el, ne szereljen az ürítőcsonkra mágnesszelepet, mellyel időközönként az öntözésvezérlőben beprogramozott ideig üríti a ciklont. A szelep biztos működésének feltétele a tiszta, szűrt víz. Ha szennyeződés kerül a szelepbe előfordulhat, hogy nem zár le, melynek súlyos anyagi következményei lehetnek.

A homokleválasztó kilépő oldalára hálós szűrő szerelése szükséges. A kellő képen szűrt víz alapfeltétele annak, hogy az öntözőrendszer mágnesszelepei, rotoros-, rotátor- vagy spray szórófejei megbízhatóan működjenek.

Jellemzők:

- Homokleválasztó Hidrociklon

- Teljesítmény: 100-150 l/perc

- Bemeneti menetméret: 1" col KM

- Kimeneti menetméret: 1" col KM

- Légtelenítőszelep menetmérete: 1/2" col BM

- Leeresztő ürítő-csonk menetmérete: 1" col KM

- Hatékonyságot növelő beépített terelőlemez

- Rozsdamentes

- Saválló

- Min. áthajtandó víz mennyisége: 25-30l/perc

- Nyomás: max. 6Bár

- Talajhoz rögzíthető

Méretek:

- Henger magasság: 43cm

- Henger átmérője: 11cm

- Teljes magasság: 59cm

Garancia: 1év

HC 1 SS

Hasonló termékek a kategóriából

2 hasonló termék ugyanazon kategóriában:
Termék hozzáadva az összehasonlításhoz