Tisztelt Látogató! Weboldalunk a rendszer működése érdekében sütiket használ, így oldalunkat böngészve automatikusan beleegyezik azok fogadásába saját eszközén a GDPR szebályzatával összhangban.

PGV100 mágnesszelep 9V DC Szolenoiddal Hunter

PGV-100MM-B-DC

Hunter

Hunter 9V PGV-100 mágnesszelep 1"KK

- PGV 100 (PGV-100MM-B-DC) elektromos mágnesszelep

- 9V DC egyenáramú szolenoid, mágnestekercs

- 9V-os elemes öntöző vezérlő automatikához

- 1 col KM külső menetes csatlakozás

- Kézzel nyitható

További részletek

8 490 Ft‎

   A Hunter PGV sorozatú mágnesszelepek kiváló minőségűek, erős szerkezetük igazán tartóssá teszi őket. Használhatjuk magánkertekben, parkokban, közterületeken, sportpályákon, azaz gyakorlatilag bárhol. Több méretben is kapható, 24V váltóáramon (V AC) vagy 9V egyenáramon (V DC) működik.

   A mágnesszelep műanyag szerkezete üvegszálas erősítésű, nagy nyomáson is zavartalanul működtethető. Nincs korrodáló alkatrésze, a benne lévő acélrugó rozsdamentes csakúgy, mint az összefogató csavarok. Belső szűrője megakadályozza, hogy nagyobb szemcséjű szennyeződések bekerüljenek a szelepbe és károsítsák azt.

   Működése és felépítése egyszerű, a mágnesszelep szerkezetén belül a már említett műanyag szűrő található. A szelep alsó és felső része csavarral fogatódik össze, mely két rész között maga a gumimembrán van rögzítve. A membrán a mágnesszelepet alsó és felső kamrára osztja. A membrán alsó kamrához eső oldala kisebb felületű, míg a felső nagyobb. A membrán középső részén lévő kis járaton keresztül átáramlik a víz, így mindkét felületre ugyanakkora nyomás hat, a dominánsabb nyomás mégis a felső kamráé lesz, mert a membránnak ott nagyobb a felülete. A felső kamra nyomása leszorítja a membránt és elzárja a víz szelepen való átáramlásának útját. A gyorsabb zárást elősegítendő, a felső kamrában egy ellentartó acélrugó is van.

   A mágnesszelep nyitás-zárás hasonlóképpen egyszerű. A zárást gyakorlatilag fent már megismerhettük, a nyitás a szolenoid feladata. A mágnestekercs a mágnesszelep elektromos alkatrésze. Ha jelet kap, azaz a tekercshez eljut a 24V váltóáram (AC) a szolenoid behúz, így a felső kamrából a víz a mágnesszeleptől induló csővezetékbe ürül, a membrán megemelkedik és a víz elkezd átfolyni a szelepen.

   A szelep addig van nyitva, míg a szolenoidtól el nem vesszük a jelet (nyitott állapotban folyamatosan áram alatt van). A jel megszűntekor a behúzómágnes magja (kis ellennyomórugója segítségével) ismét elzárja a felső kamra ürítő nyílását, a kamrák nyomása kiegyenlítődik és a fent leírtak szerint a mágnesszelep lezár.

Főbb jellemzők:

- Gyártó: Hunter

- Típus: PGV-100MM-B-DC mágnesszelep

- 9V DC egyenáramú mágnestekercs, szolenoid

- Elemes öntözésvezérlőkhöz

- Behúzótekercs magja kiesés ellen védett

- 1" KK külső menet csatlakozás

- Nyomástartomány 1,5-10 bár nyomás

- átfolyó víz mennyisége:  0,7-115 liter/perc

- Működési hőmérséklet akár +66C fok

- kézzel nyitható

- mágnesszelep belső szűrő

- erős gumi membrán és membrán alátámasztó

- tartós üvegszálas külső szerkezet

- Rozsdamentes acélrugó

- Szélesség: 6cm

- Hosszúság: 12cm

- Magasság: 13cm

Garancia: 2év

Nincsenek vásárlói hozzászólások

Írd meg véleményed

PGV100 mágnesszelep 9V DC Szolenoiddal Hunter

PGV100 mágnesszelep 9V DC Szolenoiddal Hunter

Hunter 9V PGV-100 mágnesszelep 1"KK

- PGV 100 (PGV-100MM-B-DC) elektromos mágnesszelep

- 9V DC egyenáramú szolenoid, mágnestekercs

- 9V-os elemes öntöző vezérlő automatikához

- 1 col KM külső menetes csatlakozás

- Kézzel nyitható

Akciós termékek

 

Megtekintett termékek

27 HASONLÓ TERMÉK A KATEGÓRIÁBAN