Hasznos tippek a beszereléshez:

 - A mágnesszelep kábeleinek bekötéséhez használjon 3M VÍZMENTES CSATLAKOZÓT vagy NAGY SZILIKONZSÍRRAL TÖLTÖTT KÖTÉST (Párás környezetben mindenképp ajánlott)

  - A mágnesszelep víz bekötéséhez és eltakarásához használja a HOLLANDERES SZELEPKÖTŐ, SZELEPSOROLÓ IDOMOKAT ÉS SZELEPDOBOZOKAT

  - A mágnesszelep kimenő menet részéhez használjon KPE GYORSKÖTŐ CSATLAKOZÓKAT vagy KÚPOS LPE IDOMOKAT

   A Hunter PGV sorozatú mágnesszelepek kiváló minőségűek, erős szerkezetük igazán tartóssá teszi őket. Használhatjuk magánkertekben, parkokban, közterületeken, sportpályákon, azaz gyakorlatilag bárhol. Több méretben is kapható, 24V váltóáramon (V AC) vagy 9V egyenáramon (V DC) működik.

   A mágnesszelep műanyag szerkezete üvegszálas erősítésű, nagy nyomáson is zavartalanul működtethető. Nincs korrodáló alkatrésze, a benne lévő acélrugó rozsdamentes csakúgy, mint az összefogató csavarok. Belső szűrője megakadályozza, hogy nagyobb szemcséjű szennyeződések bekerüljenek a szelepbe és károsítsák azt.

   Működése és felépítése egyszerű, a mágnesszelep szerkezetén belül a már említett műanyag szűrő található. A szelep alsó és felső része csavarral fogatódik össze, mely két rész között maga a gumimembrán van rögzítve. A membrán a mágnesszelepet alsó és felső kamrára osztja. A membrán alsó kamrához eső oldala kisebb felületű, míg a felső nagyobb. A membrán középső részén lévő kis járaton keresztül átáramlik a víz, így mindkét felületre ugyanakkora nyomás hat, a dominánsabb nyomás mégis a felső kamráé lesz, mert a membránnak ott nagyobb a felülete. A felső kamra nyomása leszorítja a membránt és elzárja a víz szelepen való átáramlásának útját. A gyorsabb zárást elősegítendő, a felső kamrában egy ellentartó acélrugó is van.

   A mágnesszelep nyitás-zárás hasonlóképpen egyszerű. A zárást gyakorlatilag fent már megismerhettük, a nyitás a szolenoid feladata. A mágnestekercs a mágnesszelep elektromos alkatrésze. Ha jelet kap, azaz a tekercshez eljut a 24V váltóáram (AC) a szolenoid behúz, így a felső kamrából a víz a mágnesszeleptől induló csővezetékbe ürül, a membrán megemelkedik és a víz elkezd átfolyni a szelepen.

   A szelep addig van nyitva, míg a szolenoidtól el nem vesszük a jelet (nyitott állapotban folyamatosan áram alatt van). A jel megszűntekor a behúzómágnes magja (kis ellennyomórugója segítségével) ismét elzárja a felső kamra ürítő nyílását, a kamrák nyomása kiegyenlítődik és a fent leírtak szerint a mágnesszelep lezár.

Főbb jellemzők:

- Gyártó: Hunter

- Típus: PGV-101MM-B-DC mágnesszelep

- 9V DC egyenáramú mágnestekercs, szolenoid

- Elemes öntözésvezérlőkhöz

- Behúzótekercs magja kiesés ellen védett

- 1" KK külső menet csatlakozás

- Nyomástartomány 1,5-10 bár nyomás

- Átfolyó víz mennyisége:  0,7-115 liter/perc

- Működési hőmérséklet akár +66C fok

- Kézzel nyitható

- Átfolyásszabályzóval

- Mágnesszelep belső szűrő

- Erős gumi membrán és membrán alátámasztó

- Tartós üvegszálas külső szerkezet

- Rozsdamentes acélrugó

- Szélesség: 6cm

- Hosszúság: 12cm

- Magasság: 13cm

PGV-101MM-B-DC

Hasonló termékek a kategóriából

16 hasonló termék ugyanazon kategóriában:
Termék hozzáadva az összehasonlításhoz