A Rain Bird DV sorozatú mágnesszelepek könnyen szerelhetők, kiváló minőségűek, erős szerkezetük igazán tartóssá teszi őket. Használhatjuk magánkertekben, parkokban, közterületeken, azaz gyakorlatilag bárhol.

   A mágnesszelep műanyag szerkezete üvegszálas erősítésű, nagy nyomáson is zavartalanul működtethető. Nincs korrodáló alkatrésze, a benne lévő acélrugó rozsdamentes. Kettős belső szűrője megakadályozza, hogy nagyobb szemcséjű szennyeződések bekerüljenek a szelepbe és károsítsák azt.

   Működése és felépítése egyszerű, a mágnesszelep szerkezetén belül a már említett műanyag szűrő található. A szelep alsó és felső részét rozsdamentes csavarok rögzítik egymáshoz, mely két rész között maga a gumimembrán van rögzítve. A membrán a mágnesszelepet alsó és felső kamrára osztja. A membrán alsó kamrához eső oldala kisebb felületű, míg a felső nagyobb. A membrán középső részén lévő kis járaton keresztül átáramlik a víz, így mindkét felületre ugyanakkora nyomás hat, a dominánsabb nyomás mégis a felső kamráé lesz, mert a membránnak ott nagyobb a felülete. A felső kamra nyomása leszorítja a membránt és elzárja a víz szelepen való átáramlásának útját. A gyorsabb zárást elősegítendő, a felső kamrában egy ellentartó acélrugó is van.

   A mágnesszelep nyitás-zárás hasonlóképpen egyszerű. A zárást gyakorlatilag fent már megismerhettük, a nyitás a szolenoid feladata. A mágnestekercs a mágnesszelep elektromos alkatrésze. Ha jelet kap, azaz a tekercshez eljut a 24V váltóáram (AC) a szolenoid behúz, így a felső kamrából a víz a mágnesszeleptől induló csővezetékbe ürül, a membrán megemelkedik és a víz elkezd átfolyni a szelepen.

   A szelep addig van nyitva, míg a szolenoidtól el nem vesszük a jelet (nyitott állapotban folyamatosan áram alatt van). A jel megszűntekor a behúzómágnes magja (kis ellennyomórugója segítségével) ismét elzárja a felső kamra ürítő nyílását, a kamrák nyomása kiegyenlítődik és a fent leírtak szerint a mágnesszelep lezár.

Jellemzők:

- Gyártó: Rain Bird

- Típus: 100-DV mágnesszelep

- 24 Vac / 50Hz mágnestekercs, szolenoid

- 1" BB belső menet csatlakozás

- Egyszerűen szerelhető

- Behúzótekercs magja kiesés ellen védett

- Kis átfolyási nyomásveszteség

- Szennyezett vizekhez is (patakból, tóból, folyóból való öntözéshez)

- UV álló

- Kézzel nyitható

- Mágnesszelep belső szűrő

- Szolenoid szűrő a még biztosabb működésért

- Öntisztító belső kialakítású

- Erős gumi membrán és membrán alátámasztó

- Tartós üvegszálas külső szerkezet

- Rozsdamentes acélrugó és csavarok

Műszaki adatok:

- Behúzó áram: 0,3A

- Tartóáram: 0,19A

- Nyomástartomány: 1-10,4 bár nyomás

- Átfolyó víz mennyisége: 12,5-151,33l/perc

- Folyadék hőmérséklete: max 43C fok

Méretek:

- Szélesség: 8,2cm

- Hosszúság: 11,3cm

- Magasság: 13,7cm

100-DV

Hasonló termékek a kategóriából

16 hasonló termék ugyanazon kategóriában:
Termék hozzáadva az összehasonlításhoz