A Rain RN-155 1" col KM-hollandis mágnesszelepek kiváló minőségűek, erős szerkezetük igazán tartóssá teszi őket. Használhatjuk magánkertekben, parkokban, közterületeken, sportpályákon, azaz gyakorlatilag bárhol. 24V váltóáramon (V AC) működik.

   A mágnesszelep műanyag szerkezete üvegszálas erősítésű, nagy nyomáson is zavartalanul működtethető. Nincs korrodáló alkatrésze, a benne lévő acélrugó rozsdamentes csakúgy, mint az összefogató csavarok. Belső szűrője megakadályozza, hogy nagyobb szemcséjű szennyeződések bekerüljenek a szelepbe és károsítsák azt.

   Működése és felépítése egyszerű, a mágnesszelep szerkezetén belül a már említett műanyag szűrő található. A szelep alsó és felső része csavarral fogatódik össze, mely két rész között maga a gumimembrán van rögzítve. A membrán a mágnesszelepet alsó és felső kamrára osztja. A membrán alsó kamrához eső oldala kisebb felületű, míg a felső nagyobb. A membrán középső részén lévő kis járaton keresztül átáramlik a víz, így mindkét felületre ugyanakkora nyomás hat, a dominánsabb nyomás mégis a felső kamráé lesz, mert a membránnak ott nagyobb a felülete. A felső kamra nyomása leszorítja a membránt és elzárja a víz szelepen való átáramlásának útját. A gyorsabb zárást elősegítendő, a felső kamrában egy ellentartó acélrugó is van.

   A mágnesszelep nyitás-zárás hasonlóképpen egyszerű. A zárást gyakorlatilag fent már megismerhettük, a nyitás a szolenoid feladata. A mágnestekercs a mágnesszelep elektromos alkatrésze. Ha jelet kap, azaz a tekercshez eljut a 24V váltóáram (AC) a szolenoid behúz, így a felső kamrából a víz a mágnesszeleptől induló csővezetékbe ürül, a membrán megemelkedik és a víz elkezd átfolyni a szelepen.

   A szelep addig van nyitva, míg a szolenoidtól el nem vesszük a jelet (nyitott állapotban folyamatosan áram alatt van). A jel megszűntekor a behúzómágnes magja (kis ellennyomórugója segítségével) ismét elzárja a felső kamra ürítő nyílását, a kamrák nyomása kiegyenlítődik és a fent leírtak szerint a mágnesszelep lezár.

Jellemzők:

- Gyártó: Rain

- Típus: RN-155 hollanderes mágnesszelep

- Elektromos mágnes szelep átfolyásszabályzóval (szabályozható az átfolyó víz mennyiség)

- 24 V ac váltóáramú mágnestekercs, szolenoid

- Behúzótekercs magja kiesés ellen védett

- 1" KM külső menet csatlakozás

- 1 col Hollandi kimeneti csatlakozás

- Nyomástartomány 1-12 bár nyomás (12 báron tesztelve)

- Átfolyó víz mennyisége:  90 liter/perc

- Működési hőmérséklet akár +70 C fok

- Kézzel nyitható

- Mágnesszelep belső szűrő

- Erős gumi membrán és membrán alátámasztó

- Tartós üvegszálas külső szerkezet (30%)

- Rozsdamentes acélrugó

R_1001560916

Hasonló termékek a kategóriából

16 hasonló termék ugyanazon kategóriában:
Termék hozzáadva az összehasonlításhoz