A profi nagy nyomású párásító szivattyú a párásítórendszer lelke. Vízszállítása meghatározza, hogy a vonalas vagy ventilátoros kültéri hűtő rendszerünkre hány darab köd fúvókát, milyen lyukmérettel szerelhetünk fel. Minél nagyobb nyomáson működnek a párásító fúvókák, annál aktívabb lesz a hűtés. Ha beruházunk egy profi teraszhűtő rendszerre, érdemes azt megterveztetni.

   A szivattyú üzembe helyezése nem túl bonyolult. Gyárilag a szivattyú külső felépítménye nincs csatlakoztatva, gondolunk itt a bemenetére felszerelendő 3 méter tömlőre és az 5mikronos szűrőre illetve a kimenetére szerelendő mágnesszelepre.

   A tömlő egyik vége üres, erre tehetünk tömlőcsatlakozót vagy a vezetékes vízcsap kifolyó-tömlővégére bilincsezhetjük. A tömlő másik vége gumi tömítéses hollandi csatlakozó, meny a szűrő műanyag menetes végéhez csatlakozik. A szűrő alumínium menetes vége a szivattyú bemenetéhez csatlakozik (oldalt) szintén tömítő gyűrűvel (a tömítőgyűrű készletben találja).

   A szivattyú kimenetére csak a mágnesszelepet kell csatlakoztatni a hozzá tartozó idommal együtt. A menetrészek le vannak teflonozva. A szelep kábel csatlakozóját össze kell dugni a szivattyúházból kilépő csatlakozóval (csak egyféle képen lehet). A mágnesszelep idomjából indul ki a nagynyomású cső. Csatlakozása kulcsos, réz tömítő gyűrűvel és réz szorító gyűrűvel.

   A cső végét nem kell kúposítani. A hatlapfejű rögzítő anyát húzzuk fel a csőre, majd ezt követően a réz rögzítő gyűrűt és a szintén réz tömítőgyűrűt is (szétszerelési sorrendben). Az anyát és a rögzítő gyűrűt húzzuk kissé feljebb a csövön, a tömítő gyűrűt pedig csak pont a cső végéig. Ez után toljuk be a csövet ütközésig az idomba, majd húzzuk neki a rögzítőgyűrűt a tömítőgyűrűnek, az anyát pedig alaposan húzzuk meg. Csatlakoztatás után az idomban a cső nem fog tudni elforogni. A réz tömítőgyűrűnek köszönhetően a csatlakozás biztosan szivárgásmentes lesz.

   A szivattyú elé ajánlatos egy komolyabb, három lépcsős 5mikronos vízszűrőt beszerelni. Bármilyen meglepő is, de a hálózati víztől az első szűrőbetét 1-2 hónap után sötét barna vagy korom fekete lesz.

   Ha mindennel elkészültünk, kiépítettük a vonalsoros teraszhűtő rendszerünk fúvókás, párásító ventilátoros szakaszait, akkor rányithatjuk a hálózati vizet a rendszerre. A víz egészen a kilépő 3/8" csővezetékbe is eljuthat. Minden esetre a szűrőnél lévő réz gombbal légtelenítsük a rendszert.

   A szivattyút addig ne kapcsolja be, míg az olajszintjelző tartályon keresztül fel nem önti olajjal. Ez kb 50-60ml 15W-40 olaj, kissé a zöld csík fölé kell tölteni. Beöntés előtt ellenőrizze, hogy a réz hatlapfejű olaj leeresztő csavar meg van-e húzva.

   A szivattyút ezután már bedughatja és bekapcsolhatja a "Start" gomb megnyomásával. "On" módban a szivattyú folyamatosan üzemel. Időzített "Auto" módba váltáshoz nyomja meg újra a "Start" gombot, kikapcsoláshoz "Off" pedig még egyszer. A kiválasztott mód fölött mindig világít a led.

   "Auto" módban nyomja meg a "Set" gombot, ekkor beállíthatja a szivattyú időzítését. A felső sorba (on) állítson be pl. 2óra 2perc 2másodpercet, az alsó (off) sorba pedig pl. 1óra 1perc 1másodpercet. Az eredmény az időzített módba kapcsolás után 2ó 2p 2mp párásítás, 1ó 1p 1mp pihentetés. A ciklus folyamatosan ismétlődik.

   A kimeneti víznyomást a fekete műanyag bordázott kézi csappal állíthatja kisebbre. Csak akkor van rá szükség, ha a nyomásmérő óra mutatója kimozdul a zöld mezőből. Ajánlatos megtervezni a rendszert, így a szivattyú munkaponton tud dolgozni, ami megnöveli az élettartamot.

Teraszhűtő - Párásító szakcikkeket olvashat www.karpat-cool.hu weboldalunkon

Teraszhűtés Párásítás

Használati, szerelési útmutató


Jellemzők:

- Nagy nyomású szivattyú párásító rendszerhez

- Szivattyú teljesítmény: 0,75kW/h

- Szivattyú vízszállítása: 3l/perc

- Max 70bár kimenő nyomás

- Max 5bár bemenő vezetékes víznyomás

- Időzíthető

- Olajkenésű dugattyú

- Olaj típusa: 15W-40

- Szükséges olaj mennyiség: 50-60ml

- Olajcsere: 200 üzemóra után (kb havonta)

- Tömítő gyűrű készlettel, garnitúrával

- Túlmelegedés ellen védett

- Szárazon-futás elleni védelemmel ellátott

- Vízrákötés: 3m 3/4" tömlő

- Kimeneti csatlakozás: 1/4"BM

- Szabályozható kimeneti nyomás

- 1db 5mikronos szűrővel (nem zárja ki a háromlépcsős vízszűrő használatát)

- 1db mágnesszelep a csöpögésmentes leállásért (szivattyú kimenethez csatlakoztatható 1/4"x3/8", 9,52mm KM-cső)

- A szelep 5bár alá csökkenti a rendszerben lévő nyomást (a fúvókák 5bár nyomásig csöpögés mentesek)

- 1db rendszerindító idom 1/4"x3/8", 9,52mm KM-cső

- Nyomásmérő órával szerelt

- Zajszint: 65-75dB

- Áram: 220-240V; 50/60Hz

- Mérete: 47x25x32cm (HxSzxM)

- Súly: 23kg

Egyéb
3L-LDCO

Hasonló termékek a kategóriából

2 hasonló termék ugyanazon kategóriában:
Termék hozzáadva az összehasonlításhoz