• Új

Működése: a víz elzárásával egy időben a főcsap ürítő nyílást nyit a kerti csap felőli oldalon, így a víz az őszi víztelenítés során közlekedőedényként le tud ürülni a fagycsapig.

A Mofém AHA Típusú vízfőcsap, téli víztelenítő csap vagy más néven fagycsap a kerti csapok elé beszerelendő főelzáró szerkezet.


Fagycsap bekötése:


A vízleeresztő csapot a fagyhatár alá kell bekötni a vízrendszerbe a talajszinttől számított 1 m mélységben. Beszerelésénél figyeljünk az oldalán jelzett folyásirányra. A csap alá érdemes egy kavics ágyat készíteni, melyet körbefogunk geotextíliával, így a kavics nem tud összekeveredni a földdel és víztelenítéskor a víz könnyebben leürül a kerti csapból, nem mellesleg a fagycsap hosszabb élettartamú lesz.
Bekötése után kiépíthetjük a felszíni kerti csap szerelvényeket, majd a fagycsap nyitószerkezetére húzzunk egy 50 - 110 mm PVC csövet. A pvc cső csap felőli végét érdemes U alakban kivágni, hogy jobban körbefogja a fagycsapot, majd a geotextilt hajtsuk fel a pvc csőre. A csövet és a kerti csapot állítsuk be függőlegesen, majd töltsük vissza a munkagödröt.

Ha elkészültünk, akkor a következő ősszel már egy mozdulattal vízteleníthetjük a kerti csapot. A fagycsap elzárásával (90 fokos elfordítás) egy időben a főcsap ürítő nyílást nyit a kerti csap felőli oldalon, így a víz közlekedőedényként le tud ürülni a fagycsapig. A vízfőcsap elzárása után nyissuk ki a felszíni kerti csapot a víz leürülése érdekében és hagyjuk is nyitva télre.

fagycsap nyitása - zárása a T kulccsal történik. A kulcsot az elzáró rúd, szár köti össze a fagytalanító csappal.


Figyelmeztetés!


A fagycsapot ne használjuk napi, heti rendszerességgel! A szerkezet évi néhány nyitás-zárásra van kitalálva!

Egyéb
MO-3/4VF

Hasonló termékek a kategóriából

16 hasonló termék ugyanazon kategóriában:
Termék hozzáadva az összehasonlításhoz