A kék csíkos csepegtető szalag egyszerű és olcsó megoldás kertünk, ágyásunk növényeinek öntözéséhez. Jellemzően a mezőgazdaságban használják például dinnye-. uborka-, földi eper-, paprika-, paradicsom-, stb. termesztéséhez. Mivel többféle növénytermesztéshez is használják, így többfajta csepegési távolsággal kapható.

   A csepegtető szalag szereléséhez külön idomrendszert használunk, ezek a csepegtető szalag idomok. Használatukkal menetesen csatlakozhatunk a szalagot vízzel ellátó csőrendszerhez, layflat illesztéssel kapcsolhatjuk csepegtető szalagunkat tömlőhöz vagy egyszerűen csak a Kpe csövet kifúrva csatlakoztassuk az idomot és a szalagot az öntözőcsőhöz.

   A csepegtető szalaghoz eljutó öntözővizet meg kell szűrni, a szűrő szűrőbetétjének hálósűrűsége legalább 120Mesh kell, hogy legyen. Ehhez használhatjuk a már jól bevált műanyagházas szűrőt. Továbbá figyelembe kell venni, hogy a csepegtető szalagban ne alakuljon ki 0,6bár -nál nagyobb nyomás. Ezt elérhetjük pontos számítással (0,6bár nyomáson mért vízhozam és ennek megfelelő mennyiségű csepegtető szalag egyidejű üzemeltetése) vagy használhatunk nyomáscsökkentőt, mely fix 0,6bár nyomáson fogja üzemeltetni a szalagot.

   Élettartama a víz minőségétől függ. Általában 1-2év, de egyes esetekben ennél jóval hosszabb is lehet. Telepítésnél figyeljünk arra, hogy a kicsöpögő nyílás felfelé nézzen, azaz kék csíkkal felfelé, hogy ne kerüljön be szennyeződés a mikrojáratokba.

Jellemzők:

- Kék csíkos csepegtető szalagként is ismerhetjük
(bár a szalagcsövön kévő csík színét a gyártó folyton változtatja)

- Kék csíkos

- Hosszúság: 1000m ± 6-7%

- Csepegési távolság: 10cm

- Cső falvastagsága: 8mil.

- Vízfogyasztás: 11l/óra/méter

- Cső átmérő: 16-17mm

- Max. üzemi nyomás: 1Bár

- Max. telepíthető hosszúság: 80m/vízrákötés

- Vízszűrő használata szükséges min. hálósűrűség: 120Mesh

- Kicsöpögőnyílással felfelé telepítendő (kék csíkkal fölfelé)

- Mezőgazdasági és magánkerti felhasználásra

Egyéb
SZCS8101000

Hasonló termékek a kategóriából

9 hasonló termék ugyanazon kategóriában:
Termék hozzáadva az összehasonlításhoz