A csepegtető szalag egyszerű és olcsó megoldás kertünk, ágyásunk növényeinek öntözéséhez. Jellemzően a mezőgazdaságban használják például dinnye-. uborka-, földi eper-, paprika-, paradicsom-, stb. termesztéséhez. Mivel többféle növénytermesztéshez is használják, így többfajta csepegési távolsággal kapható.

   A csepegtető szalag szereléséhez külön idomrendszert használunk, ezek a csepegtető szalag idomok. Használatukkal menetesen csatlakozhatunk a szalagot vízzel ellátó csőrendszerhez, layflat illesztéssel kapcsolhatjuk csepegtető szalagunkat tömlőhöz vagy egyszerűen csak a Kpe csövet kifúrva csatlakoztassuk az idomot és a szalagot az öntözőcsőhöz.

   A csepegtető szalaghoz eljutó öntözővizet meg kell szűrni, a szűrő szűrőbetétjének hálósűrűsége legalább 120Mesh kell, hogy legyen. Ehhez használhatjuk a már jól bevált műanyagházas szűrőt. Továbbá figyelembe kell venni, hogy a csepegtető szalagban ne alakuljon ki 1 bár -nál nagyobb nyomás. Ezt elérhetjük pontos számítással (1bár nyomáson mért vízhozam és ennek megfelelő mennyiségű csepegtető szalag egyidejű üzemeltetése) vagy használhatunk nyomáscsökkentőt, mely fix 1 bár nyomáson fogja üzemeltetni a szalagot.

   Élettartama a víz minőségétől függ. Általában 1-2 év, de egyes esetekben ennél jóval hosszabb is lehet. Telepítésnél figyeljünk arra, hogy a kicsöpögő nyílás felfelé nézzen, azaz kék csíkkal felfelé, hogy ne kerüljön be szennyeződés a mikrojáratokba.


Jellemzők:

- Csepegtető szalag

- Hosszúság: 100 m ± 6-7%

- Csepegési távolság: 10 cm

- Csőfal vastagsága: 8 mil

- Vízfogyasztás: 11l/óra/méter

- Cső átmérő: 16-17 mm

- Max. üzemi nyomás: 1 Bár

- Max. telepíthető hosszúság: 80 m / vízrákötés

- Vízszűrő használata szükséges, min. hálósűrűség: 120Mesh

- Kicsöpögőnyílással felfelé telepítendő

- Mezőgazdasági és magánkerti felhasználásra

Egyéb
09200111

Hasonló termékek a kategóriából

9 hasonló termék ugyanazon kategóriában:
Termék hozzáadva az összehasonlításhoz